puur_uitvaartzorg_harderwijk

Ervaringen delen

Een persoonlijke uitvaart die zowel bij de overledene als de nabestaanden past.

PUUR heeft in de afgelopen jaren vele uitvaarten mogen begeleiden. Vanuit PUUR komen wij meestal twee/drie weken na de uitvaart langs voor een nagesprek. We bespreken dan met de naasten hoe het met hen gaat en hoe zij terug kijken op de week van het afscheid.

Het kiezen van een uitvaartondernemer die bij zowel de overledene als de nabestaanden past is lastig. Hoe doe je dat?

Op basis van een advertentie in de krant? Internet? Via via?

Deze nabestaanden hebben hun ervaringen met PUUR opgeschreven met als doel u te kunnen informeren hoe PUUR te werk gaat en hoe dat hen in deze periode van rouw is bevallen. Wij willen deze naasten in ieder geval bedanken voor hun openhartigheid en het delen van deze ervaringen!

  • Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts
    Dankzij Kitty heb ik dingen gedaan die ik van te voren nooit gedacht had. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Ik heb het gevoel dat het, ook al klinkt dat misschien raar, de perfecte uitvaart was en dat was het mooiste wat we mijn vader als laatste hebben kunnen geven.
    Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts
  • Fam. van Asselt
    Jenny heeft ons op de dag van de uitvaart begeleid, dat gaf meteen weer een vertrouwd gevoel bij ons. Het doet niks af aan het verdriet en het gemis dat wij ervaren nu helaas onze beide ouders niet meer fysiek bij ons zijn. We zijn echter wel dankbaar en vinden het heel waardevol dat we de uitvaarten in liefdevolle samenwerking met Puur hebben kunnen doen.
    Fam. van Asselt
  • Fenny Slik
    PUUR: Twee integere vrouwen die heel persoonlijk met ons omgingen en op een hele professionele wijze een uitvaart tot in de puntjes regelen. Top! We zijn hier heel erg tevreden over.
    Fenny Slik

Ervaringen

Familie van Asselt | Harderwijk, september 2019

Toen onze dierbare moeder geheel onverwacht in november 2018 overleed, hebben we Puur Uitvaartzorg gebeld om ons in deze moeilijke en verdrietige dagen bij te staan en te helpen met de uitvaart. We hadden direct een fijn en warm gevoel bij Jenny; het contact was heel persoonlijk.

Aangezien het overlijden van onze moeder onverwacht was, wisten wij niet wat onze moeder het liefst had gewild. Jenny heeft ons stap voor stap in het hele proces meegenomen wat resulteerde in een warm, waardig, mooi en persoonlijk afscheid dat echt bij onze moeder paste. Wij als kinderen hebben ook allemaal een verhaal verteld tijdens de uitvaart, iets waarvan we dachten het misschien niet te kunnen, maar Jenny heeft ons dat vertrouwen gegeven en we kregen ook tips om het wat minder moeilijk te maken, waardoor het lukte.

Ruim een half jaar later moesten wij ook afscheid nemen van onze lieve vader. Wij stonden weer voor een loodzware taak. Uiteraard hebben wij meteen weer met Puur contact opgenomen. Onze vader had kort voor zijn overlijden aan kunnen geven dat hij eenzelfde soort uitvaart als onze moeder wilde. De eerste dagen na zijn overlijden stond Katinka ons liefdevol en begripvol bij. Katinka dacht heel goed mee, kwam met goede oplossingen en ideeën waardoor de invulling van de uitvaart toch net iets anders werd dan die van onze moeder. Onze vader hebben we ook een mooie, persoonlijke en warme uitvaart kunnen geven. Jenny heeft ons op de dag van de uitvaart begeleid, dat gaf meteen weer een vertrouwd gevoel bij ons. Het doet niks af aan het verdriet en het gemis dat wij ervaren nu helaas onze beide ouders niet meer fysiek bij ons zijn. We zijn echter wel dankbaar en vinden het heel waardevol dat we de uitvaarten in liefdevolle samenwerking met Puur hebben kunnen doen.

Persoonlijk Begeleider 's Heerenloo | Ermelo, maart 2019

Ik werk op een groep waar mensen wonen met een verstandelijke beperking. De afgelopen jaren hebben wij een aantal begrafenissen moeten regelen. Daarvoor hebben we Puur gevraagd. Bij een uitvaartonderneming ervoor hadden we minder goede ervaringen en omdat ik Kitty persoonlijk een beetje kende hebben we haar gevraagd. Omdat er weinig familie was hadden wij de taak dit te regelen.

Puur heeft inmiddels bij ons een aantal uitvaarten verzorgd, tot grote tevredenheid!

Ze zijn warm, betrokken en hebben ons gestimuleerd zoveel mogelijk zelf te doen. Samen met hun hebben we gekeken wat past bij de bewoner. En wat zijn zijn/haar wensen. En dat laten terugkomen in het afscheid.  Zo was een bewoner gek op poppen en hadden we een bloemstuk laten maken met een pop er in. Bij de laatste begrafenis in maart was de bewoner gek op draaiorgels. Hij heeft jarenlang zelf georgeld en luisterde tot het allerlaatst naar deze muziek. Tijdens de uitvaart reed een draaiorgel voor de stoet aan naar de kerk en de begraafplaats.

Door de manier waarop we geholpen zijn door Kitty en Jenny hebben we al een paar keer met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van lieve bewoners.

Bij een volgende uitvaart vragen we Puur weer om deze te verzorgen. Ik kan ze echt aanraden.

Peter Polak | Zeewolde, december 2018

Na een ziekte periode van 10 maanden overleed Jantine mijn vrouw toch onverwacht heel snel binnen 2 dagen. In deze periode hebben we niet over de uitvaart gesproken en moeten er ineens veel zaken besloten en geregeld worden.

Kitty en Katinka hebben de uitvaart en de voorbereiding daarvan begeleid. Na het thuis opbaren, Jantine lag er mooi en vredig bij, werd gestart met de voorbereiding van de uitvaart.

Hoewel we Kitty en Katinka niet kenden leek het alsof ze Jantine en ons al jaren kenden en begrepen precies hoe we de uitvaart wilden hebben. Ze dachten mee om niet tot een standaard uitvaart te komen, maar tot een persoonlijke uitvaart naar wens.

Het gebruik van de checklist was erg fijn. Niet alles moet gelijk beslist en geregeld worden. Hierdoor werd het hele proces zonder stress doorlopen met voldoende tijd om de beslissingen te nemen.

Er was een super contact waarbij ze altijd bereikbaar waren en er snel antwoord kwam en er heel veel geregeld is. Vaak gebeurde dit op de achtergrond waardoor wij niet belast zijn met het regelen van deze zaken.

Naast het regelen van de praktische zaken van de uitvaart was er veel oprechte interesse voor mij, mijn zoon en de overige familie.

Kitty en Katinka heel erg bedankt voor de fantastische begeleiding van de uitvaart van Jantine.

Peter Polak, december 2018

Christa Krommenhoek - dochter Koos Alberts | Harderwijk, oktober 2018

Een prachtig afscheid

 Op het moment dat mijn vader overleed, barstte er een waar mediacircus los. Het nieuws ging zo snel dat we zelf bijna niet de kans kregen om onze vrienden en familie in te lichten. Een bizarre gewaarwording omdat we net de belangrijkste man in ons leven waren verloren en alle aandacht daarop wilden houden. Voor ons de eerste keer dat het zo dichtbij plaatsvond en wat moet je dan allemaal regelen?

Van een eerdere uitvaart die mijn broer als mooi en bijzonder had ervaren, kwam de naam van Kitty de Keijzer naar boven en we besloten dat zij en haar team de uitvaart mochten regelen. Wat me meteen opviel in het eerste contact was de rust en de duidelijkheid die ze meenam in het gesprek. Door de emotie en de grootte van de uitvaart hadden we zelf de neiging om dingen door elkaar heen te gaan doen. Kitty zorgde er, met een duidelijk schema en heldere uitleg, voor dat we in alle rust keuzes konden maken om zo geheel in onze eigen stijl een prachtige uitvaart voor te bereiden.

De flexibiliteit en het meedenken hebben we als zeer fijn ervaren en daardoor kwamen we steeds dichterbij de juiste uitvoering van zijn afscheid. Een groots afscheid met duizenden dankbare fans die de gelegenheid kregen om persoonlijk afscheid te nemen van hun grote held. Iets wat hij zelf heel graag zo had gewild. De dag erna volgde er een besloten moment, voor familie, vrienden en genodigden. Het was meer dan bijzonder en ontroerend door de persoonlijke woorden van ons gezin, de foto’s  en de muziek van mijn vader. Wij konden ons verdriet en het afscheid nemen op de eerste plaats zetten want Kitty en haar team hadden alles tot in de puntjes geregeld.

Dankzij Kitty heb ik dingen gedaan die ik van te voren nooit gedacht had, zoals het aankleden van mijn vader en het begeleiden naar zijn allerlaatste moment. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Ik heb het gevoel dat het, ook al klinkt dat misschien raar, de perfecte uitvaart was en dat was het mooiste wat we mijn vader als laatste hebben kunnen geven.

Christa Krommenhoek (Dochter Koos Alberts)

 Jessarela Fotografie

Wies en de kinderen | Harderwijk, oktober 2018

Na het overlijden van mijn man en onze vader hebben wij Puur gebeld. Katinka is naar ons toe gekomen. Wat een warme persoonlijkheid is deze vrouw.De hele week hebben wij ondanks het verdriet als zeer prettig ervaren. Ze luisterde goed naar onze wensen en alles tot met de uitvaart was perfect geregeld.Het had niet beter gekund.

Ongeveer 2 weken na de uitvaart is Katinka nog bij ons geweest om te evalueren.

Met vriendelijke groeten Wies en de kinderen

Sylvia Kos | Harderwijk, augustus 2018

Eind vorig jaar zei mijn tante: “Ik voel dat 2018 mijn laatste jaar is en wil graag alles met jou en Puur regelen, dan heb ik rust”. Ze wilde een gesprek met Kitty, omdat zij indertijd de uitvaart van mijn oom zo goed geregeld heeft.

Het gesprek met z’n drieën was fijn. Kitty is een warme persoonlijkheid en doet op een prettige, ongedwongen manier wat nodig is om alles vast te leggen. Ook mijn app- en telefonische contacten met Kitty waren prettig. Ze is persoonlijk betrokken, daadkrachtig, tactisch waar nodig, heeft humor en weet van de hoed en de rand.

Toen mijn tante ’s avonds in het hospice overleed en ik Kitty belde, was alles snel geregeld. Samen met een verpleegkundige  verzorgde ik mijn tante. Ondertussen was Kitty al bij het hospice aangekomen en ving ze de (schoon)kinderen en een vriendin van mijn tante op. Op een waardige, ontspannen en liefdevolle manier konden we ’s avonds laat nog mijn tante naar haar huis brengen.

Kitty was altijd bereikbaar, een fijn gevoel. Tijdens de uitvaart heb ik haar en ook haar collega Katinka als warm en tegelijkertijd bijzonder professioneel ervaren. Alles was tot in de puntjes verzorgd en verliep zoals mijn tante het wilde.

Een aantal weken na de uitvaart is er met Kitty nog een afrondend gesprek geweest. Het was fijn om alles in een andere setting nog eens te kunnen bespreken.

De bedrijfsnaam Puur past perfect bij Kitty. Ze is een puur mens,  heeft liefde en passie voor wat ze doet en weet dat op een prettige manier over te brengen.

Bedankt voor alles lieve Kitty!

Sylvia Kos
Ben Haarhuis | Harderwijk, april 2018

Mijn ervaring met Puur Uitvaartzorg

Nadat ik gehoord had dat mijn lieve vrouw onvermijdelijk zou gaan overlijden, ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Via mijn zoon, die kort tevoren onder de indruk was gekomen van een uitvaart van de moeder van een vriend, ben ik terecht gekomen bij Puur. Op het wekelijkse spreekuur in de Kiekmure was er meteen een klik met Jenny. Vanaf het begin meteen meedenken, alle vragen goed beantwoorden naar mijn zin en meteen al in actie komen omdat ik een speciale locatie in gedachten had voor het afscheid.

Na het overlijden heeft Jenny, samen met Kitty , mij alle zorg uit handen genomen en mij op het goede spoor gezet (want ik was totaal in de war). Zij was als een coach!

Het afscheid in kasteel de Essenburgh was vreselijk mooi en uitstekend geregeld. Ook de bijeenkomst erna (in hotel Baars)  met alle aanwezigen was picobello in orde. Hulde voor beide dames. Zij zijn echt goed en meelevend! Ondanks het grote verlies denken de kinderen en ik terug op een mooi en waardig afscheid.

Ben

Wim, Gerda en Marion Braun | Zeewolde, november 2017
Na de ervaring bij een eerdere uitvaart verzorgd door Puur, was de keuze niet moeilijk om Kitty te benaderen voor de uitvaart van onze moeder.
Vanaf het moment van overlijden werden wij volledig ontzorgd en begeleid door Kitty op een warme, betrokken, meedenkende wijze.
Uit alles kwam naar voren dat zij iemand is die haar vak verstaat, een professional in hart en nieren is en bijzonder inlevend en zeer zorgvuldig.
Daarnaast, niet onbelangrijk, wist zij onze wensen goed te vertalen, met oog voor het beschikbare budget, een transparante werkwijze.
Ze keek voortdurend mee, dacht mee, leidde ons door het proces, zodat wij voor de uitvaart gereed waren en alles hebben kunnen regelen zoals wij dit wilden.
November 2017
Wim, Gerda en Marion Braun
Fam. van Roon | Zeewolde, maart 2017

Na vier jaar lang ziek te zijn geweest, overleed mijn vader, de man van mijn moeder. Alhoewel hij al lange tijd ziek was en dus tijd om erover na te denken, had hij weinig wensen doorgegeven voor zijn uitvaart, behalve dan: ‘simpel en goedkoop’.

Kitty heeft mijn vader nooit gezien, maar leek zich direct te kunnen inleven in hoe hij het gewild zou hebben. Zo kwam ze met de mooie ruimte van Puur (op de locatie van hospice Jasmijn), waar we pap vanuit het hospice zelf naar toe konden brengen en ook de kleine, ingetogen herdenkingsdienst konden houden. Alles in goed overleg, alles met de vraag of dit bij ons past en bij pap zou hebben gepast.

Kitty is een hele lieve, warme vrouw, met verstand van zaken. Zij heeft het vermogen om zich zo aan te passen dat het net lijkt alsof ze een vriendin van de familie is. Oprecht geïnteresseerd, denkt mee en alles vanuit de gedachte dat het vooral zo moet zijn zoals wij het willen en papa het gewild zou hebben. We hebben de begeleiding van Kitty als zeer fijn ervaren. Ook na de crematie bleef ze betrokken, zo was ze ook aanwezig op het moment dat we de urn van papa gingen begraven.

Aan iedereen die nog twijfelt; niet doen, kies voor Kitty.
Kitty, bedankt voor alles. Wij wensen je het allerbeste.

Fam. van Dam | December 2016

In een verdrietige periode waarin veel emotionele zaken geregeld moesten worden hebben we heel veel steun en begeleiding gehad van de Dames van PUUR. Op een professionele en meelevende wijze zonder dat het “gemaakt” overkwam. Alles tot in de puntjes verzorgd op de manier zoals wij het wilden.

Kitty en Jenny,
Dank jullie wel

Willem Kanits | Zeewolde, oktober 2016

Het verlies van een echtgenote, moeder en oma is emotioneel ingrijpend. Het laatste waarmee je kunt aantonen hoe dierbaar de overledene voor je is geweest is een liefdevolle uitvaart en alles daar om heen. Wat een geluk dat we Puur uitvaartzorg mochten treffen. Alles is voortreffelijk en als vanzelfsprekend verlopen. Kitty nam ons veel werk uit handen, maar stimuleerde ons ook, zonder druk, om ook zelf dingen te regelen. Zaken waarvan we eerder nooit hadden gedacht dat we daartoe in staat zouden zijn. Nooit een hand in de rug maar hand in hand. Kitty dacht met ons mee en ze  gaf vanuit haar ervaring suggesties.  Al met al kijken we met gepaste tevredenheid terug op een uitvaart zoals mijn vrouw die zou hebben gewild. Dank PUUR, voor jullie empathie, steun en vooral voor de ruimte die we kregen. Het is gegaan zoals we het hadden gewenst.

Ben de Zwaan | Harderwijk, juli 2016

Lieve Kitty en Jenny,

Het is nu precies een half jaar geleden dat Carla, mijn vrouw, om het leven kwam bij een verkeersongeval. Iets dat nog steeds niet te bevatten is.

Maar op die dag staat alles stil en stort je wereld in. ’s Morgens geef je elkaar een zoen en denken we elkaar even later weer te zien op ons werk. Maar ze kwam niet opdagen.

Een ongeluk zette alles op zijn kop.

Van het ene op het andere moment moet er van alles geregeld worden, want je vrouw is dodelijk verongelukt. Wat moet je en wat weet je van zulke dingen die geregeld moeten worden en wie neem je bij de hand voor de uitvaart.

Ik wist van Carla dat ze niet van het traditionele zwart en stijve hield en dus zochten mijn dochters en ik naar een eigentijdse uitvaartzorg. We kregen een paar suggesties van naaste familie waaronder ook Puur. Onze oudste dochter kende Kitty en ook na het bekijken van jullie site gaf dat al een goed gevoel. En wat vaak gezegd wordt: “ ga op je gevoel af” klopt in dit geval. Het toeval wil ook dat mijn moeder en die van Jenny elkaar goed kennen, omdat onze beide vaders vroegere collega’s zijn geweest. Ook dat gaf  een vertrouwd gevoel.

We zijn blij dat we jullie hebben benaderd. Jullie inzet en adviezen zijn zo van waarde geweest. En eigenlijk is niets onmogelijk. Als we wensen hadden werd geprobeerd dat te regelen, van een Amerikaans type rouwauto tot een speciale kleur kist.

Dan de dienst, hoe vul je zoiets in? Zelf zagen mijn dochters en ik het in eerste instantie niet zitten om het woord te nemen. Angst dat het niet lukt voor een zaal met mensen, maar Kitty jij wist ons steeds meer naar een eigen opzet toe te werken door aan te geven dat we dat gingen redden. En achteraf is het een mooie persoonlijke dienst geworden, waar we nu nog steeds over worden aangesproken. Zoveel indruk heeft de dienst achtergelaten.

En hoe je de kleinkinderen erbij hebt betrokken was geweldig. De uitleg over wat er staat te gebeuren bij de begrafenis van hun oma. Gewoon de kinderen hun ding laten doen die ze denken te moeten doen. Dit helpt allemaal mee bij hun verwerking van het verlies van hun oma.

En niet onbelangrijk, jullie zetten je in om zo veel mogelijk tot hulp te zijn, zonder op winst uit te zijn. Natuurlijk moeten jullie je geld verdienen, maar jullie vragen nergens provisie op.  Dus de prijs van een kist staat vast en daar komt niet nog een percentage voor jullie bovenop. Ook op dat vlak doen jullie de naam Puur eer aan. Alles is puur bij jullie.

Ik heb na de begrafenis helaas weer meerdere begrafenissen mee gemaakt en let dan op dingen die we nu zelf hebben moeten ervaren. Ik kan zeggen ook namens mijn gezin, we zijn blij dat we jullie hebben gevraagd.

 

Nogmaals bedankt en een lieve groet,

 

Ben de Zwaan – Harderwijk juli 2016

Wilma van der Vliet van Bochove | Maart 2016

Het contact met Kitty van Puur ontstond al in 2012 en werd pas omgezet naar een daadwerkelijke uitvaart in maart 2016.

Mijn demente moeder woonde in een verpleeghuis bij ons in Roosendaal en wij planden een reis naar Nieuw Zeeland en Australië.

Moeder verkeerde in een redelijke gezondheid, maar was toch een mens van de dag.

Het zou verstandig zijn één en ander al te regelen voor het geval dat zij zou overlijden terwijl wij aan het andere eind van de wereld verbleven.

Harderwijk was de plaats waar zij en mijn vader een groot deel van hun leven doorbrachten en waar mijn broer ook nu nog  woont. Wellicht daar een uitvaartverzorger zoeken?

Op internet was Puur al gauw gevonden en de site zag er zeer vertrouwd en vriendelijk uit. Telefonisch contact opgenomen en de situatie uitgelegd. Misschien nog lang niet nodig, wel rustgevend als het belangrijkste vast besproken en vastgelegd zou zijn. Kitty kwam met mijn broer vanuit Harderwijk naar Noordeloos en ik vanuit Roosendaal, letterlijk elkaar tegemoet komend!

In een zeer prettig gesprek, met alle begrip van Kitty voor de situatie hebben we alles besproken. Zelfs de adreslijst werd opgeslagen in het dossier, de soort kaart, de tekst, bizar eigenlijk maar zó verhelderend.

Begin september 2012 zijn we vertrokken naar DownUnder, gerustgesteld, wetend dat Kitty na een eventueel telefoontje van ons, de hele  trein in beweging zou zetten en wij ons alleen maar zouden hoeven bekommeren om de snelle terugreis.

Het was gelukkig toen niet nodig. Na díe reis volgden nog vele lange campertochten waarbij we contact hielden met Kitty, zaken vernieuwden, aanpasten, aanvulden

Februari 2016 was het dan wél zover, mijn moeder was op, wij waren op zwerftocht in Spanje en kregen van onze dochter te horen dat oma nu toch wel hard achteruit ging. Direct naar huis gereden en Kitty gewaarschuwd dat het nu echt zover was.

En nu namen Kitty en Jenny de zaken in handen, ik kon de laatste negen dagen bij mijn moeder blijven en me helemaal op haar richten. Toen moeder echt een sterretje geworden was, verliep alles heel natuurlijk, werden er onverwachte zaken snel en efficiënt geregeld. Prima verzorging ter plaatse werd door hen geregeld, ook mocht ik mee met de vervoerder naar Amersfoort om moeder weg te brengen naar het crematorium, de opvang dáár door Jenny, geweldig!

De daarop volgende dagen zo’n hartverwarmende begeleiding bij het samenstellen van de dienst, alles was mogelijk. De kinderen de kleinkinderen werden erin betrokken, mogelijkheden werden aangedragen, keuzes gemaakt.

Door het contact met Kitty en Jenny is het afscheid van moeder en (oma)oma een prachtige herinnering geworden voor ons allen. En het zo vroeg regelen van het onvermijdelijke afscheid heeft zo veel voordelen, geeft zo’n gerust gevoel, toen het moment daar was, was er alleen aandacht voor moeder en was het een afscheid in háár gedachtenis.

Hartelijk dank Kitty en Jenny voor jullie geduld, professionele aanpak en bovenal jullie hartverwarmende begeleiding.

 

Wilma van der Vliet van Bochove – maart 2016

Fenny Slik | Zeewolde, maart 2016

“Toen duidelijk werd dat mijn man in de laatste fase van zijn leven was, hebben we samen gepraat hoe hij zijn uitvaart zou willen. We hebben PUUR ingeschakeld en in eerste instantie een uitgebreid gesprek met Kitty gehad. Zij nam alle tijd, was betrokken op een hele integere manier, hoorde onze wensen aan en gaf hele goede tips.

We hebben in een later stadium kennis gemaakt met Jenny. Onze kinderen zijn ook bij deze ontmoeting geweest. Voor ons was het fijn om beide vrouwen te ontmoeten. Jenny had eveneens veel aandacht voor het feit dat we de uitvaart van mijn man voor het overlijden samen wilden regelen. Ze luisterde goed naar ons , was empatisch en gaf veel mogelijkheden aan. Ook had ze veel aandacht voor de persoonlijke wensen en sloot hier op een voortreffelijke manier bij aan. Ik ben erg tevreden over de professionele begeleiding. Zowel naar mijn man, mij persoonlijk als naar onze kinderen.

Op 1 februari 2016 is mijn man overleden. We hebben de uitvaart met Jenny geregeld en uitgevoerd. Ze heeft ons door deze moeilijke dagen heen geloodst en er alles aan gedaan om de uitvaart te verzorgen die bij ons paste. Ik vond de omgang en communicatie erg fijn en heb al die dagen een gevoel gehad dat ze mee bewoog met onze wensen, maar ook heel goed haar professionele kennis inzette om de uitvaart goed te laten verlopen. De uitvaart was precies wat we verwacht hadden. Helemaal passend bij mijn man en bij ons als gezin.

PUUR: Twee integere vrouwen die heel persoonlijk met ons omgingen en op een hele professionele wijze een uitvaart tot in de puntjes regelen. Top! We zijn hier heel erg tevreden over.”

 

Fenny Slik, Zeewolde, maart 2016

Ingrid Castricum | Biddinghuizen, april 2015

“ Op 3 februari overleed mijn vader aan zijn ziekte. Ik kan niet zeggen dat er dan ineens een hele heftige periode aanbreekt, want daar zaten we al maanden middenin. We wisten wat er komen ging en waren dus voorbereid, maar toch verandert alles op zo’n moment. In plaats van wachten op het onvermijdelijke, hadden we ineens de taak om een definitief afscheid te regelen en dat wil je graag zo goed mogelijk, warm mogelijk maar ook persoonlijk, dus passend bij wie hij was, vormgeven.

Jenny, wat heb je ons fantastisch geholpen en gesteund. Van de supersnelle en oh zo zorgvuldige organisatie direct die eerste nacht tot de uiteindelijke uitvaart met de muziek, beelden en alles aan communicatie en organisatie eromheen. We hebben heel veel mooie en lieve reacties gekregen van mensen die mijn vader zo herkende in de uitvaart.

We hebben groot respect voor je werk en je vakmanschap. Organiseer maar eens een persoonlijk afscheid van iemand die je niet persoonlijk hebt gekend..

Bovenal ook veel dank van ons voor je warme persoonlijke betrokkenheid. Van ons van het eerste telefoongesprek tot de laatste postzegel op de envelop met bedankkaartjes van ons een dikke 10!”

 

Ingrid Castricum, Biddinghuizen, april 2015

Dick Barelds | Hierden, april 2015

“ Bij toeval zijn we bij jullie terecht gekomen en dit tot onze grote tevredenheid. Van A tot Z heb je ons begeleid en prima adviezen gegeven hetgeen geleid heeft tot een hele mooie uitvaart.  De uitvaart heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Wij hebben Kitty als een vriendelijk en deskundige uitvaartverzorgster meegemaakt.”

 

Dick Barelds, Hierden, april 2015

Ellen Spijker | Apeldoorn, maart 2015

“ Vanuit Apeldoorn waar het weer een beetje rustig wordt wil ik jullie heel erg bedanken.

Een half jaar voordat Harry overleed hadden wij een afspraak met jou Kitty omdat we omtrent overlijden met heel veel vragen zaten. Jij hebt ons heel veel wijzer gemaakt en dat gaf ons rust, want een mens weet niet half wat er allemaal mogelijk is. Wij waren blij op de manier  waarop jij dat deed heel professioneel en je zocht uit voor hoeveel we verzekerd waren en gaf wat handige tips We wisten zeker als een van ons wat zou overkomen dat we graag wilde dat jij dan onze uitvaart zou regelen.

Niet wetend dat ik je een half jaar later al moest bellen.

 

Je was die dag dat Harry overleed heel erg druk en jouw assistente Jenny ook. Jullie hadden die dag een uitvaart.  Je vroeg of ik het erg vond als er vandaag een collega uit Heerde even de eerste dingen met ons zou gaan regelen. Herma kwam en ook zij is een aardige vrouw en zit op dezelfde lijn als jullie. Je hebt geen idee wat er allemaal geregeld moet worden en die dag zit je nog in een soort shock. Wat is het dan fijn dat er mensen zoals jullie zijn.

 

De vraag waar moet Harry naar toe als hij uit het ziekenhuis komt?  O ja daar had ik nog niet over nagedacht. Ik riep doe maar naar Rouwenhorst (een grote uitvaartonderneming in Apeldoorn). Later thuis vertelde Herma ons dat Rouwenhorst ons geen onderdak wilde verschaffen omdat jij geen uitvaartconsulente van hen bent. Monuta in Ugchelen vind ik niet zo fijn en toen gaf Herma aan om hem thuis  op te baren.

Dat was een goed idee. Op de dag van vandaag ben ik nog steeds enorm blij dat ik toen die beslissing genomen heb. Wat was dit fijn, Harry was weer thuis en ik kon hem aanraken wanneer ik wilde of tegen hem praten en ik moest niet steeds afscheid van hem nemen want hij was thuis. Herma had er al rekening mee gehouden dat dit zou kunnen gebeuren en had alle apparatuur al bij zich. Ook het ophalen van Harry was goed geregeld zonder dat Herma druk uitoefende heb ik hem zelf opgehaald met haar, mijn dochter en nicht Joke, heb hem daar gewassen en aangekleed met behulp van Herma en Joke en toen naar huis.

 

De volgende dag kwamen jullie, Kitty en Jenny om de rest te regelen. Samen met de kinderen en mij hebben jullie er voor gezorgd dat er een geweldig fijn afscheid is geregeld. Jullie kwamen ook met mooie ideeën zonder dat het ons een rib uit ons lijf kosten. En elke dag kwam een van jullie kijken hoe het ging met Harry maar ook met mij, dat voelde zo goed. Je hebt bij jullie een gevoel dat er een vriendin is die helpt en niet een uitvaartconsulente (compliment).

Harry heeft 7 dagen thuis gestaan en dat waren hele mooie dagen. Jullie laten ook niets aan een toeval over, alles controleren de muziek bij het crematorium de foto’s mijn wens dat de kinderen hem binnen zou dragen, kijken of dat kon enz. De meneer bij het crematorium hoorde ik zeggen: “ ach Kitty bij jou is het altijd goed geregeld.” Dat doet je goed. Nog steeds hoor ik mensen zeggen dat het heel indrukwekkend was en dat jullie de dienst zo goed begeleidde. Wachten dat de spreker op zijn plaats zit voordat je verder ging. Die herinneringskaartjes die de mensen aan een roos hadden gebonden en bij het afscheid in een vaas zetten  dat was ook zo apart. Ik heb nog 2 weken van die rozen genoten en de kaartjes lees ik nog regelmatig met al die lieve teksten. Dat is veel mooier dan een condeleanceregister.

 

Jullie hebben er voor gezorgd dat de pijn die we hadden door afscheid van Harry te moeten nemen is verzacht door het mooie afscheid en de dagen dat jullie er voor ons waren. Dit was echt heel PUUR.

Lieve Kitty en Jenny zullen zijn echte kanjers. Ga zo door dat maken jullie een hoop mensen blij.”

 

Ellen Spijker, maart 2015 Apeldoorn

Lammie de Graaf uit Zeewolde | Zeewolde, oktober 2014

“ Het is alweer bijna 3 maand geleden (21 juli), dat mijn man Jan op 62 jarige leeftijd is overleden. De begrafenis was op 26 juli. Vanaf de dag dat Jan overleden is waren jullie er voor mij en de kinderen. Zo persoonlijk en liefdevol! Alles werd heel goed geregeld met mogelijkheden voor heel veel eigen persoonlijke inbreng.

 

De begrafenis zelf is ook in alle rust en liefdevol verlopen. Het was heel ontroerend hoe jullie met de kleinkinderen omgingen. Ook nu blijven jullie naar mij omzien. Dat is heel bijzonder en waardevol!  Ik hoop dat jullie zo voor heel veel mensen tot steun mogen zijn.”

 

Lammie de Graaf uit Zeewolde, 12 oktober 2014

Nel Meertens | Almere, juli 2014

“ Vandaag vind ik het een speciale dag met een speciaal warm gevoel om iets in jullie gastenboek te schrijven, lieve Kitty en lieve Jenny !!

 

Vandaag precies 6 maanden geleden 23 jan was de dag van de begrafenis van mijn man Jos Meertens ( 57 jaar), vader van onze 3 zonen. (20, 18 en 12 jaar). Hij stierf 14 jan en wij waren dus nog 10 dagen samen met hem om alles in liefde te regelen. Toen ik 14 jan belde naar Puur Uitvaartzorg had ik al een kort, zeer prettig contact gehad; via de uitvaartvereniging uit mijn geboortedorp kreeg ik Deze Gouden Tip! Jos was nl 7maanden ernstig ziek en zijn overlijden kwam steeds dichter bij. Er kwam meteen een reactie toen ik het antw app had ingesproken ergens op een dag in december: Jenny bood aan alvast een ontmoeting te hebben evt ook met Jos. Jos vond het te moeilijk en had te veel verdriet om zo’n ontmoeting aan te kunnen. Het bleef bij een zeer fijn gesprek aan de telefoon met Jenny en wij zagen elkaar dus voor het eerst op 14 jan.

 

Wat toen gebeurde is wat iedereen hoopt als je in een enorme massa van verdriet terecht bent gekomen, in dit geval door het overlijden van mijn lieve man en de lieve vader van onze 3 zonen! Jenny kwam binnen en regelde wat geregeld moest worden in een volledig liefdevol tempo met daarnaast alle mogelijkheden die we zelf wilden. Onze kinderen hebben geholpen om Jos zo mooi mogelijk op te baren en jee wat staan die beelden nog prachtig op mijn netvlies. De warmte overwon de kilte, zorgde dat het goed was zoals het ging die dag.

 

Er volgde een periode van ontzettend veel regelen; wij wilden alles doen om Jos zijn uitvaart een onvergetelijke te maken, maar Hoe Doe Je dat??? Vele indrukwekkende momenten passeerden de daaropvolgende dagen: gesprekken met en Kitty en Jenny in volle aandacht hoe wij het zouden willen. We werden met ons hele gezin en bijbehorende andere familieleden bij alles betrokken. Iedereen zat in liefde bij elkaar mee te denken.

Het resultaat was een rouwkaart met een eigen tekening van Jos, die in het origineel groot formaat was, maar prachtig in de maat van de kaart gedrukt kon worden. Haarscherp en alles wat we met eigen teksten etc etc in de kaart wilden was mogelijk; als we ergens niet aan dachten, dan deden Kitty en Jenny dat. Zelfs NU nog komen er reacties op die indrukwekkend gemaakte rouwkaart! En de Herinneringskaarten, ook zo’n origineel idee, wat niemand kende en waar ik nog altijd af en toe eens in “lees” .

 

De voor mijn gevoel andere 1000 dingen die geregeld moesten worden (verwachting van vele mensen, dus grote uitvaart), werden allemaal geregeld en altijd weer in overleg met ons. Altijd prettig, zonder stress; ik vind het bewonderenswaardig en wat heb ik een enorme STEUN gevoeld aan deze twee geweldige dames.

 

De dag van de uitvaart werd een onvergetelijke dag: alles, werkelijk alles liep op rolletjes; ik ben de hele dag “verzorgd” door Kitty en Jenny, die een onvoorwaardelijk sterke, liefdevolle samenwerking hebben (wat een team zijn die twee!); ik heb mijn volledige aandacht aan Jos en zijn prachtige dienst en begrafenis kunnen schenken !

De reacties op deze dag waren overweldigend en vele complimenten zijn gemaakt naar jullie, Kitty en Jenny. “wat was alles goed voor elkaar en wat was het een mooie dag ” en “wat een lieve dames zijn dat” tot “die stroopwafels, wat leuk,die vond Jos toch zo lekker, die at hij toch altijd, leuk dat jullie die hadden” ( ja dat idee hadden Kitty en Jenny geopperd, omdat ik dat in gesprekken had laten vallen, zo mooi!)

 

Lieve Kitty en lieve Jenny, voor altijd hebben jullie een speciaal plekje in mijn hart, dank dat dat zo mag zijn, liefs

 

Nel Meertens uit Almere, juli 2014

Ruben & Christine van der Meer | Harderwijk, januari 2014

“Wat te doen als je kind overlijdt?! Daar hadden wij nog nooit over nagedacht..Toen wij hoorden dat ons zoontje, Esli, alleen vanuit het ziekenhuis met ons mee naar huis kon als we een uitvaartverzorger hadden geregeld, bezorgde alleen het woord uitvaartverzorger ons al kippenvel…

We kwamen in contact met Puur, met Kitty. Beter hadden we het niet kunnen treffen. In de week die vooraf ging aan de begrafenis heeft Kitty  (met haar collega Jenny) ons op een hele  bijzondere manier begeleid. Voor al onze ideeën was ruimte: het maken van een  ‘eigen’ kaart, een zelfgemaakt kistje, de voorkeur voor blauwe bloemen, onze andere 3 kinderen ‘betrekken’ bij de dienst…en ga zo maar door. Waar nodig werden opties aangereikt (boekjes voor de kinderen, een drukker voor de kaarten) en werd er voor gezorgd dat al onze ideeën konden worden uitgevoerd. Wat wij bedachten, werd door Puur uitgewerkt en waar nodig uitgevoerd. Kitty werkte nauw samen met iedereen waarvan wij graag wilden dat zij betrokken zouden zijn bij de dienst. We hadden dit nooit alleen kunnen doen.

Tijdens de dienst zelf was Kitty degene die de dienst begeleidde. Zij vertelde nauwkeurig wat er ging gebeuren en betrok daar ook alle aanwezige kinderen op een liefdevolle manier bij.

Achteraf hebben we meerdere malen de vraag gehad of Kitty een goede vriendin of misschien een zus van ons was. En wij begrijpen die vraag. Kitty wist zich in 1 week in ons gezin te “infiltreren”. Zonder woorden voelde zij feilloos aan wat wij in gedachten hadden of zouden willen.  Ook voor onze kinderen had zij tijdens haar soms korte, soms langere bezoekjes, alle tijd & aandacht. Zij begreep onze gevoelens, had aandacht en oog voor onze wensen en wees ons met alle liefde op de mogelijkheden die er waren.

Kitty, het is altijd bijzonder om te zien dat iemand doet “waar hij goed in is”Bedankt dat wij hebben mogen ervaren dat jij zo iemand bent. Je doet wat je doet met je hart. En je bent er onwijs goed in!”

Lieve groet,

Ruben&Christine van der Meer,Harderwijk  januari 2014

Dies | Putten, oktober 2013

“ Beste Kitty,

Een heel groot dankjewel wil ik jou geven. Ik ben de dagen na René’s overlijden door jouw zorg als uitvaartbegeleidster op een erg veilige en vertrouwde wijze doorgekomen. Je zeer persoonlijke benadering naar mij maar ook naar m’n familie en vrienden voelde enorm goed. Je gaf na het eerste bezoek aan dat je bij de volgende bezoeken geen hand meer zou schudden. Het gevolg hiervan, kwam ik later achter, was dat je deel werd van ons. Dat voelde vertrouwd.

 

Vanaf het begin, die vrijdagnacht, nam je de touwtjes in handen op een voor ons prettige manier. Je was rustig aanwezig, liet ons keuzevrijheid in alle beslissingen. Je gaf raad als wij het niet meer wisten, nooit drong je ons je mening op. Je hield het overzicht en had oog voor details. Je gaf aan dat er de mogelijkheid was om de afscheidsbijeenkomst thuis te houden, wat voor mij heel bijzonder was, de afscheidsceremonie hoefde daardoor niet in een voor ons onbekende, vaak grote aula en ik kon René daardoor nog wat langer bij me houden. Deze bijeenkomst was dan ook zeer intiem en zeer persoonlijk!

 

Je liet je door je gevoel leiden, zei je later, dat is precies wat ik in deze situatie nodig had. Een empathisch mens, geen robot. Geen enkele keer kwam je gehaast over, steeds weer gaf je me het gevoel dat je alle tijd van de wereld had, hoewel ik wel beter weet.

 

Op de crematiedag hield je zelfs in de gaten of ik wel at, dat deed me goed. Je regelde dat Kees mee mocht in de rouwauto, wat héél fijn was. En bij het definitieve afscheid liet je René’s kist in het licht en de warmte van de zon staan, dát had ik nog niet eerder meegemaakt, de zon direct schijnend op een kist. “Mr. Blue Sky” onder de blauwe lucht, in de warme zon.

Ik zal met dankbaarheid en een glimlach aan jou terug denken, zeker als ik je koppie in het Puttense krantje zie staan. DANKJEWEL!! Het ga je goed, groetjes, Dies.”

21 oktober 2013 door Dies, Putten

Anne-Joke Klazes | Harderwijk, Augustus 2013

“ Toen onze moeder overleed hadden we nog niet stilgestaan door welke begrafenisondernemer we  de uitvaart zouden laten verzorgen. Door een tip van de dienstdoende verpleegkundige van het verpleeghuis kwamen we terecht bij Kitty Edelman. Een zeer goede keus! Kitty begeleidde ons waar nodig, zij liet ons alle ruimte om de uitvaart zelf samen te stellen en alles daaromheen, als wij met ideeen kwamen gaf zij ons de middelen om ze uit te voeren. Door haar hadden wij prachtige rouwkaarten, een ontroerende afscheidsdienst, mooie bedankkaartjes. Onze moeder lag opgebaard in haar eigen bedje in haar vertrouwde omgeving, we mochten haar zelf verzorgen, kisten en de kist dragen, op een manier die we zelf graag wilden.Zij nam ons veel zorg uit handen, stuurde ons op een rustige manier door het proces heen. Wij waren heel blij met Kitty.”

8 augustus 2013 door Anne-Joke Klazes, Harderwijk

familie de Vries | Harderwijk, juni 2013

“Na een lange ziekte van 5,5 jaar is mijn vader 14 april jl. overleden, hij had Kitty van te voren ontmoet om het een en ander te bespreken, er was een goeie klik en hij en mijn moeder besloten om Kitty in te schakelen voor de uitvaart.

Alles was super snel geregeld en Kitty gaf alle ruimte voor onze eigen wensen en die van mijn vader, zelf had zij goede ideeën waar we echt iets mee konden. Mijn vader had 6 kleinkinderen in de leeftijd van 2 tot 12. Kitty ging super goed met hen om waardoor zij erg betrokken waren in alles, en de kinderen vonden mede door haar het helemaal niet eng of raar om met de dood om te gaan. Wij en de kinderen raakten al snel vertrouwd met haar. De kaarten, uitvaart en alles er omheen heeft zij heel goed en mooi geregeld.

Wat was het fijn om in deze moeilijke periode een vrouw als haar naast ons te hebben. Kitty, bedankt voor alle goede zorgen en wij kunnen jou iedereen aanraden, al hopen wij dat dit nog een poos mag duren.“

21 juni 2013 door familie de Vries, Harderwijk

Erik & Hedy | Zeewolde, mei 2013

Lieve Kitty,

Het leven gaat door, jij bent waarschijnlijk alweer andere mensen aan het bijstaan in moeilijke tijden en wij proberen ons werk inmiddels weer een beetje op te pakken na een paar heerlijke retraite-dagen in de natuur… “Herinner je gisteren, droom over morgen maar leef vandaag” pleegde Ilon te zeggen… dat laatste hebben we gedaan die dagen..

Bij deze  willen wij je toch nog even uitdrukkelijk bedanken voor de unieke wijze waarop je ons hebt bijgestaan bij de organisatie van een in onze optiek prachtig en gedenkwaardig afscheid van Ilon.

Je stond in onze beleving niet gewoon beroepsmatig aan onze zijde maar je maakte op zéér persoonlijke en betrokken wijze 100% deel uit van het “Team-Ilon”. Wij hebben dat als erg bijzonder en warm ervaren… puurder kan uitvaartzorg in onze optiek niet zijn..

Dank daarvoor !

3 mei 2013 door Erik & Hedy, Zeewolde

Karin Huijzendveld | Harderwijk, november 2011

“Vandaag is de dag, en komt maar 1 keer. Mijn vader was een geweldige man, zijn levensthema was: PLUK DE DAG. 13 okt jl overleed mijn vader na een ziekteperiode van 4 jaar. Vanaf dat moment heeft Kitty van Puur uitvaartverzorging alle zorg rondom afscheid, verzekering, uitnodigingen etc overgenomen.

Belangrijk was dat Kitty met haar persoonlijkheid het proces van rouw op een mooie manier vanuit de juiste plek begeleid heeft. Er was rust, tijd en ruimte voor onze overwegingen om invulling te geven aan al onze wensen. Met haar professionele houding en in verbinding gaan met ons was een mooie ervaring, juist dat wat we nodig hadden. In dit proces van afscheid nemen kwam de eenvoud, aandacht en liefde helemaal tot zijn recht.

Kitty bedankt, het was echt PUUR.”

28 november 2011 door Karin Huijzendveld, Harderwijk

Voor informatie: 06 439 88 294 Bij overlijden: 0341 701 007 dag en nacht bereikbaar