Zaterdag 13 oktober informatiemarkt rondom levenseinde en dood in de Verbeelding

Wereldlichtjesdag 2018
Wereldlichtjesdag
november 11, 2018

puur_uitvaartverzorging

Zaterdag 13 oktober 2018
Informatiemarkt rondom levenseinde en dood in de Verbeelding

Staat u weleens stil bij de laatste fase van uw leven en wat u belangrijk vindt? Praat u erover zodat naasten bekend zijn met uw wensen?

In de laatste levensfase is liefdevolle zorg en ondersteuning belangrijker dan ooit. Iedereen heeft recht op goede steun en zorg in deze fase. Toch is hier bij veel mensen maar weinig over bekend. Door het gesprek hierover aan te gaan, kun je elkaar helpen je gevoelens en wensen te ordenen.

Zaterdag 13 oktober a.s. is het de internationale dag van de palliatieve zorg. Thuiszorgorganisatie Allerzorg uit Zeewolde en Puur Professionele Uitvaartzorg organiseren daarom op deze dag een informatiemarkt rondom levenseinde en dood in de Verbeelding in Zeewolde.

Carine de Wolff van Allerzorg vertelt: “Als genezen niet meer mogelijk is krijgt het leven ineens een andere wending. Er komen veel vragen op je af, kan ik nog thuisblijven, hoe ga ik dit nieuws samen met mijn partner verwerken, wat als ik straks pijn krijg en wat staat me allemaal te wachten…Allerzorg heeft gespecialiseerde verpleegkundigen die u in dit proces kunnen begeleiden. Ook als er specialistische medische zorg nodig is kan dit in uw eigen, vertrouwde omgeving. In overleg regelen we passende zorg voor u. Welke wens u ook heeft, we streven ernaar om de zorg vorm te geven zoals deze het best bij u past. We werken met kleine teams en kunnen als het nodig is ook 24 uurs aanwezigheid bieden”.

“Bij Puur merken wij regelmatig dat veel mensen niet op de hoogte zijn van wat er kan en mag bij het regelen van de uitvaart” aldus Kitty de Keijzer. “Zo zijn mensen bijvoorbeeld niet verplicht om de uitvaart uit te laten voeren door een uitvaartbegeleider die verbonden is aan hun verzekeringsmaatschappij. Dit is een misverstand, want ze zijn vrij in hun keuze en hun recht  op verzekeringsgeld blijft bestaan”.  Een andere misvatting is dat op de dag van het overlijden alles in een snel tempo geregeld moet worden. Met Puur kunt u in alle rust al het nodige bespreken en voorkomt u dat u keuzes maakt waar u achteraf geen goed gevoel aan overhoudt.  Denk hierbij aan de locatie van de uitvaart, de kaarten, het vervoer etc.

Op de informatiemarkt zullen naast Allerzorg en Puur verschillende organisaties aanwezig zijn om voorlichting te geven. Te denken valt aan de Stichting Ambulancewens, Adminplusser uit Zeewolde, Angelique Klein met diverse haarwerken, crematorium Lelystad, afscheidsfotografie en een videograaf en rouw- en verliesbegeleider Sabina Krijger uit Zeewolde.

U bent zaterdag 13 oktober tussen 13.30 tot 16.30 uur van harte welkom in de Verbeelding 25 in Zeewolde.